Urgente stomatologice - tratamente rapide si nedureroase

Urgentele stomatologice pe care le tratam la Dent Activ Clinic sunt la fel de importante ca orice alta problema medicala, iar neglijarea sau amanarea lor pot produce sechele permanente sau pot necesita tratamente mai complexe si mult mai costisitoare.

Indiferent de problema, in doar 30 de minute, iti oferim cea mai buna ingrijire.

Nu necesita programare, iar urgentele stomatologice au prioritate in timpul programului la Dent Activ Clinic.

Tipuri de urgente dentare:

null

1. Traumatismele dento-alveolare: avulsii, luxatii si fracturi dentare cu interesarea camerei pulpare. Pot fi tratate prin reducerea, imobilizarea sau extractia dentara.

null

2. Abcesul dentar vestibular, palatinal sau parodontal este o inflamatie localizata ce se dezvolta in jurul radacinii unui dinte sau intre gingie si dinte. Se manifesta prin acumulare de puroi, dureri de intensitate mare, cu tesut rosu si congestionat. Tratamentele abceselor este incizia si drenarea colectiei purulente. Se poate continua cu tratarea dintelui sau cu exctractia acestuia, dupa caz.

null

3. Alveolita post-extractionala: inflamarea peretilor alveolari, locul unde a fost extras un dinte si se manifesta printr-o durere vie, ce apare a 2-a sau a 3-a zi de la extractie. Aceasta se produce atunci cand cheagul de sange din alveola nu se formeaza sau se infecteaza. Tratamentul in urgenta stomatologica este reprezentat de spalaturi de igienizare, conuri antibiotice si, eventual, chiuretaj.

null

4. Hemoragia post-extractionala –  apare la 3-4 zile de la extractie, spontan sau provocata de un traumatism. Tratamentul de urgenta consta in toaleta alveolei, eventual chiuretaj.

null

5. Parodontita apicala acuta: inflamatia parodontiului apical sau varful radacinii in urma unui traumatism sau a unui proces infectios. Se manifesta prin dureri cu caracter acut, continuu, intens si pulsatil atunci cand dintele este atins, la orice trepidatie a corpului si la cald, cateodata febra, iar in dreptul radacinii dintelui gingia este rosie si dureroasa. Tratamentul stomatologic de urgenta este drenajul endodontic.

null

6. Pericoronarita dintilor semiinclusi: consta in inflamarea tesutului gingival din jurul molarului de minte si apare ca o dificultate de eruptie dentara. Simptomele pot include gust si miros neplacut, durere, inflamatie si imposibilitatea de a deschide gura.

null

7. Pulpita acuta: inflamatia pulpei dintelui cu proces carios profund. Se manifesta printr-o durere vie, localizata la un anume dinte apoi iradiata. Este spontana sau provocata de diversi excitanti: rece, dulce, acru, traumatism masticator, apoi exacerbata la cald. Tratamentul de urgenta consta in curatarea cavitatii si aplicarea unui pansament calmant sub o obturatie provizorie. Pacientul va trebui sa se intoarca la medicul stomatolog pentru un tratament definitiv – extirpare vitala.

Nu amana vizita la stomatolog! Fa acum o programare!