Dinti aliniati armonios – secretul unui zambet frumos!

Ortodontia este specializarea medicinei dentare ce se ocupa cu diagnosticul si tratamentul anomaliilor dentare si dento-maxilare, prin:

indreptarea si alinierea dintilor pe arcadele maxilare (strambi, inghesuiti, pozitionati necorespunzator sau distantati)

corectarea muscaturii (ocluzia) gresita (maxilare proeminente sau retrase, un contur al fetei modificat)

Tratamentul ortodontic vizeaza atat copiii cat si adultii, pentru ca dintii se pot indrepta la orice varsta, iar durata tratamentului difera in functie de necesitatea fiecarui pacient. Anterior, este recomandat sa fie tratate eventualele carii existente si realizarea unui:

Este necesara o igiena riguroasa si limitarea consumului de bauturi sau alimente acide, astfel se poate asigura sanatatea smaltului dentar, evitandu-se formarea zonelor de decalcifiere (pete albicioase). Se pot folosi periute interdentare speciale si dusurile bucale pentru purtatorii de aparat dentar.

Purtarea aparatului dentar poate corecta multe din problemele dentare ale pacientului, atat de ordin estetico-functional cat si psihologic. Aparatele dentare (aparat ortodontic) sunt folosite cu succes atat in cazul adultilor, cat si in cazul copiilor.

Se recomanda o consultatie de specialitate la medicul ortodont, pentru a se stabili cea mai buna optiune pentru fiecare pacient in parte. Specialistul nostru va poate oferi cea mai eficienta solutie de tratament ortodontic pentru situatia dumneavostra, intrucat NU aparatul ortodontic misca dintii ci medicul!

Programeaza o consultatie de specialitate la medicul ortodont

Tipuri de aparate ortodontice

null

Aparat dentar metalic

Este cel mai des intalnit aparat dentar (aparat ortodontic) in aceste tratamente. Este apreciat pentru costul redus in comparatie cu alte aparate fixe, fiind realizat din otel inoxidabil.
null

Aparat dentar transparent Ceramic

Este o solutie moderna in ortodontie, o alternativa mai putin vizibila, de aparat dentar conventional si mult mai estetica, daca ai o viata sociala activa.

Bracketii sunt confectionati din ceramica policristalina alba opaca, avand o rezistenta mai mica la fractura comparativ cu cei monocristalini din Safir, insa pretul mai scazut ofera pacientului posibilitatea de a opta pentru acest tip de aparat dentar.

Afla ce pret are un aparat dentar Ceramic, transparent, in clinica noastra.

null

Aparat dentar transparent Safir

Este varianta cea mai estetica de aparat dentar, arata exact ca o mica bijuterie. Este realizat din safir pur, al doilea mineral dupa diamant ca duritate. Acest aparat dentar este de o finete si o claritate superioara, fara a se colora sau pata de la consumul de alimente.

Aparatul dentar transparent Safir este la fel de rezistent ca cel metalic, bracketii sunt foarte mici si se ataseaza pe exteriorul dintilor, fata vestibulara.

Afla ce pret are un aparat dentar Safir, transparent, in clinica noastra.

null

Aparat dentar invizibil INCOGNITO

Este un aparat dentar (aparat rotodontic) ce se fixeaza in spatele dintilor, oferind discretie totala si confort. Marele avantaj este ca acest aparat nu se vede, este complet invizibil la exterior, ceea ce inseamna ca daca va doriti un tratament ortodontic, dar sunteti rezervat in ceea ce priveste aspectul aparatelor dentare clasice, puteti opta pentru un aparat dentar lingual.

Designul este perfect plat al bracketilor din aliaj de aur (anti-alergic) si se realizeaza computerizat, fiind construit complet individualizat pentru fiecare pacient.

null

Aparat dentar DAMON

Aparatul dentar DAMON este o inovatie in ortodontie si reprezinta cea mai performanta solutie de tratament ortodontic fix cu bracketi. Calitatea rezultatelor finale este cu 20% mai buna in cazul pacientilor tratati cu Damon, comparativ cu cei tratati cu alte sisteme de aparate dentare.

Sistemul DAMON este un sistem de aparat dentar autoligaturant ceea ce duce la un tratament cu pana la 6 luni mai rapid si mai scurt fata de aparatele dentare clasice. O noua metoda revolutionara de a trata pacientii, ce ofera alternativa de a nu mai extrage niciun dinte, prin crearea spatiului natural de a mari arcada cu ajutorul unui sistem de forte biologic-sensibile aplicate dintilor.

Dimensiunea aparatului este mai mica comparativ cu cea a unui aparat dentar clasic. Elimina acumularea in exces de placa bacteriana ceea ce-l face mai usor de curatat, iar pacientul are posibilitatea de a avea o igiena dentara mai buna.

De asemenea, necesita mai putine vizite la controalele periodice si mai putine ajustari ale aparatului dentar, ceea ce ofera un confort mai mare al pacientului. Exista 2 tipuri de aparate dentare autoligaturante DAMON:

  • aparat dentar DAMON Q metalic
  • aparat dentar DAMON CLEAR transparent

Afla ce pret are un aparat dentar DAMON in clinica noastra.

null

Aparat dentar invizibil INVISALIGN si Clear Aligner ORTHOCAPS

Aparatele dentare total invizibile INVISALIGN si Clear Aligner ORTHOCAPS sunt sisteme de gutiere mobile, seriate numite si alignere, realizate dintr-un material plastic total transparent, invizibil pentru ca lipsesc bracketii si sarmele.

Trebuie purtat minim 17 ore pe zi, inclusiv noaptea, se indeparteaza in timpul meselor, trebuie bine igienizat (doar cu apa rece).

Nu este un aparat fix. Invisalign a aparut recent si consta intr-o gutiera care se poate schimba la doua saptamani. Aparatul corecteaza disfunctii minore.

Suna la 0746 912 922 si fa-ti o programare la medicul specialist ortodont!